spravedlivost
26 септември, 2023
редактирано преди 9 месеца

Дънковият работен панталон е работно облекло за ценители

време за четене < 1 минута

Работен панталон от дънков плат - същност и предимства 

В обобщен вариант могат да се посочат най-значимите продуктови предимства на дънковия работен панталон, който е резултат от собствено производство. Долупосочените предимства са валидни и за други сходни работни дрехи като работен гащеризон, работно яке, работни престилки и т.н.:

  • денимът е памучен плат

Памукът е естествена материя, а естествените материи, за разлика от изкуствените (като полиестер, например), не са резултат от химична обработка и главно поради тази причина гарантират устойчивост за дълъг период от време.

  • в производствения процес контролът е на много високо ниво

Едно е да си купиш работен панталон или каквато и да е дреха от препродавач, а съвсем друго - работен панталон от производител. Производственият процес е сложен, дълъг, трудоемък и скъп, но всички етапи на процеса могат да бъдат наблюдавани и контролирани: от проектирането на кройките от моделиер-конструктор, през ушиването на самите дрехи, та чак до прането им в специализирани перални и привеждането на артикулите в готов, продаваем вид.

  • при направата на панталоните и като цяло работните облекла от дънков плат, се използват здрави и качествени сертифицирани материали

Тук става въпрос за най-различни ципове, ластици, копчета, конци, катарами (при работните гащеризони) и други текстилни аксесоари, които също имат изключително важна роля за това работните облекла да бъдат стилни, удобни и издръжливи в дългосрочен аспект.

Работно облекло от деним - функционалност и широка употреба

Модерното, здраво и удобно работно облекло може да се похвали с отлична функционалност и практичност.

Специално работните панталони обикновено се произвеждат с повече джобове, за да бъдат удобни за хората, които ги носят - най-често това са строители, монтажници, заварчици, специалисти по металообработване и други, боравещи ежедневно с много инструменти. Затова качествените панталони за работа имат предни външни джобове, задни джобове, инструментални джобове, както и допълнителни работни джобове.

Освен това, подобно на гащеризоните и якетата, работните панталони могат да се използват както като зимно работно облекло, така и като лятно работно облекло. Също така, панталоните обикновено се правят от дънков плат 100% памук, но има и възможности да се произведат и с плат, съдържащ малко еластан, в зависимост от предпочитанията на клиентите и извършваните от тях работни дейности. 

вижте още полезни статии от сайта