Започваме | Сдружение "Справедливост"

Започваме

На пети май тази година Сдружение „Справедливост“ съвместно с Църковното настоятелство при храм „Света Троица“ в гр. Плевен стартира нова кауза „Да запазим вярата си“. Това начинание е в памет на Владислав Горанов, Цветелина Таслакова и Николай Менков, които трагично загинаха в автомобилна катастрофа на пети май 2014 г.
До момента в специално откритата дарителска сметка на името на сдружението са постъпили 11 875.64 лева, за което подробно сме ви информирали в сайта на храма svetatroitsa.com и сдружението spravedlivost.eu. Преди дни бяха отворени и разположените в храма кутии. След преброяване на парите се установи, че са събрани още 11 000 лева.
Благодарим на всички, които се включиха до момента в дарителската кампания! Благодарим на всички, които ни повярваха и са готови да ни помагат и в бъдеще. Призоваваме още хора да ни подкрепят, за да се случи обновяване на храма. Нека го съхраним и запазим за децата и внуците ни, защото това е част от родовата ни памет!
На 13.11.2016г. от 10.00 часа, след Светата Литургия, в храма ще се отслужи водосвет и прочете молитва за успешно започване и приключване на ремонтните дейности в църквата. Заповядайте!
В понеделник на 14.11.2016 г. ЗАПОЧВАМЕ.
Първо ще се ремонтира пода на храма, след това ще се продължи с ревизия на отоплителната система в това число и поставяне на нови радиатори.
Нуждаем се от помощ, за да успеем да съберем и средства за реставрация на стенописите.
Приканваме ви да закупите „Летописна книга за храм Света Троица“, която беше издадена в хода на кампанията и е писмено свидетелство за построяването на църквата изцяло с дарения с общите усилия на хората, общината, църквата. Приканваме ви да закупите и тениски, които са дарение от добри хора. Книгите и тениските може да откриете в храма. Всички средства, събрани от продажбата им ще бъдат използвани изцяло за тази кауза както до момента.
Нека заедно да се обединим около тази идея и сътворим с общи усилия обновлението на храма.
Да запазим вярата си!