За Миро от Пловдив | Сдружение "Справедливост"

За Миро от Пловдив

За Миро от Пловдив

Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван всъщност се превърна в нарицателно за „СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА“.
Преди дни призовахме приятелите ни да помогнат на Мирослав Маринов от гр. Пловдив.
Миро е ученик в „Образцова математическа гимназия Академик Кирил Попов“ в гр. Пловдив. Това дете е поканено да участва в международно състезание по математика в Китай. Безспорно голям успех не само за Мирослав, за неговите родители, но и за гимназията, в която учи. Свързах се лично с директора на гимназията г-н Ивайло Старибратов.

Защо с него? Защото сметката за дарения за Миро беше открита от ръковоството на училището или от настоятелството- не стана много ясно. В лична кореспонденция с г-н Старибратов научих, че парични преводи има. Вчера от него разбрах, че средствата за Миро и негов придружител са събрани. Днес лично преведох и аз пари, не по тази сметка, а по личната на майката на Миро. Така реших.
Всичко приключи щастливо. Парите за пътуването на Миро са събрани.
Защо съм тревожна и неудволетворена?
От липсата на точност.
Току- що по една от телевизиите обявиха, че необходимите пари са набрани. Съобщиха, че средствата са в повече и ще бъдат запазени за други участия на други деца. Никой не си направи труда да обяви колко точно парични средства са събрани.
КОЛКО ТОЧНО!!! Тези пари хората са ги изпратили за Миро, не за бъдещи и несигурни или пък сигурни събития, а за Миро. Може да са в повече, но те са дар за това дете. Хората бяха провокирани от негова съдба, от неговите постижения, от неговата личност. Та на Миро ще са нужни и средства за подготовка на пътуването. Ще са нужни средства и за след това. Парите са му дар. Не за друг изпратени и определени, а за него- за Мирослав Маринов.
Справедливо и честно към дарителите и детето е да се знае колко точно са набраните средства за Мирослав. Това е правилно, това е честно. Честно е и всички средства да му бъдат предоставени. Така мисля аз. Възможно е да съм мнителна. Възможно е да съм несправедлива. Възможно е, но аз така чувствам…
Искам прозрачност.
Искам прозрачност, защото зная как се процедира в нашата кампания. Всички дарители поименно се обявяват. Всички събрани средства от кутии се обявяват. Платежните се обявяват.
Моята вътрешна убеденост е, че трябва прозрачност и яснота, когато се събира „доверието на хората“. В тези времена само доверието ни стана… Доверието в чистите каузи, каквато е тази в подкрепа на Мирослав от Пловдив.
Желанието ми е да разбера точния размер на даренията за Мирослав. Моето желание е всички средства- дарени за това момче да му се предоставят.
Моето единствено желание е заради мен и това, което пиша- детето да не пострада.
Българските деца, нашите деца като това дете са ценност, която не бива да расте неразбрана, подценена, ощетена и незащитена.
В случай, че греша и все пак някъде, от някого са обявени точните цифри и има прозрачност по въпроса- ПОДНАСЯМ ИЗВИНЕНИЯ.
Нека всичко, което касае бъдещето на децата да е наша единствена кауза! Тогава СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА!

Коментари

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up