СТРУВАШЕ СИ! | Сдружение "Справедливост"

СТРУВАШЕ СИ!

СТРУВАШЕ СИ!

На 03.09.2014 г. станаха четиридесет дни откакто Цветито ни напусна и отиде при Влади.
Вечна да е паметта на децата ни!
Ние близките им вярваме, че са заедно на едно по- добро място. Любовта им е завинаги…Скръбта и огорчението ни е голямо. Огорчение от загубата, от липсата на логика, от несправедливата участ.
Огорчение изпитах и от друго. След поклонението близки споделиха, че хора /явно без работа/ във фризьорски салон, запълвайки времето си и очевидно поради липса на теми за разговор подхващали темата за нас. Коментирали каузата ни за събиране на средства за закупуване на легла, монитори и техника за реанимацията в Плевен. Учудвали се много. Питали защо хората дават пари. Не разбирали защо ние със собствени средства не закупим нужното- „ми те са юристки“ казвали.

Да се огорча ли, да се отчая ли, да ругая ли, да остана ли безразлична към глупостта?
За мен в този случай безразличието ще е знак на отчаяние…
Аз не съм безразлична!

Нека си припомним началото.
Много хора след трагедията на пети май тази година искаха да предоставят средства на нас- родителите, за да ни помогнат да преодолеем ужаса. Категорично отказахме.
Станахме свидетели на лъвската борба на лекарите в КАИЛ- Плевен и от други отделения за спасяването на живота на Цветито. Станахме свидетели на несгодите им. Тогава се появи идеята. Приканихме хората, да даряват пари не за нас- родителите на загиналите и пострадали деца, а за обновяване на отделението. Считахме, че правим добро в името на децата си и за спасяването на хората. Знаехме, че това е начина. Етапите от кампанията са на страницата ни и в сайта.
Консолидирахме позитивна енергия, а вярата в доброто, в чистотата на каузата и в справедливостта бяха водещи.
И така… някъде покрай непрестанното търчане от гроба на Влади до реанимацията, където за живота си се бореше Цвети, а и до работните ни места, с помощта на хиляди добри хора от цялата страна събрахме за по- малко от три месеца над 105 000 лева. Влади го нямаше, а три дни след погребението на Цвети седем легла, седем монитора и бронхоскоп пристигнаха в КАИЛ. Последно закупената техника ще бъде в Плевен до средата на септември. Отделно от това по сметка на болницата във връзка с нашата кауза юридическо лице дари още 2000 лева.
Дали ни беше трудно? Не се замисляхме. Не се замисляме и сега, когато забелязваме жалките опити на определени хора да „се закичат“ с позитивния отзвук от успешната кауза и държат имената им да се включат в договорите като „надарени”, неразбирайки волята ни и уж базирайки се на някакви норми… И с това ще се справим.
Кураж ни вдъхнаха всички, които безпрекословно ни помогнаха. Безусловната вяра на хората в нас ни крепи, дава ни сили…
Във време на отрицание и противоборство получихме най- големият подарък- доверие.
Получихме и получаваме огромна подкрепа. Обещаното- беше изпълнено в дух на прозрачност и чистота, защото такива бяха и децата ни.
На добрите хора, които ни повярваха и направиха с общи усилия реанимацията в града ни едно от най- модерните отделения в страната- няма да се изморя да казвам Благодаря!
За онези по опашките и салоните, които няма какво друго да говорят ще кажа- двете ни семейства закупиха техника с лични средства на стойност около 13 000 лева /отделно от парите, набрани по време на кампанията/ без да афишираме, без да съсредоточаваме внимание. Така решихме- така направихме, водени от чувството, че децата ни не са си отишли напразно.
За онези по опашките и салоните, които на фона на тази трагедия си позволяват да сплетничат и да дават оценки ще кажа- Жалко за вас! Нима мислите, че човек преживял такъв ужас, човек, който гледа избелялата снимка на гроба на сина си и претичва от неговият гроб до този на Цветито почти всеки ден би се трогнал от подобно поведение? Не! Думата ми е за онези, които ежедневно, виждайки лошотията и интриганстването се питат дали си е струвало. Думата ми е за близките и приятелите ни, които още се чудят как издържаме и също се питат дали си е струвало.
Да, струваше си! В памет на децата ни, за да се спасят повече човешки животи, за да има поне малко справедливост- да, струваше си!

Кампанията ни приключи на 29.08.2014 г. С останалата сума в размер на 296 лева закупихме 8 бр. апарати за кръвно и 2 броя термометри /фактура №90/04.09.2014г/.
Днес сметката беше закрита.
Обещахме пълен отчет за събраните и изразходени средства. Възложихме преглед на документацията и извлечение от банковата сметка и изготвяне на заключение на вещо лице, вписано в списъка на вещите лица при Окръжен съд- Плевен- Теодора Илиева. Заключението е изготвено към 29.08.2014 г. преди извършеното днес последно плащане по фактура №90/04.09.2014 г.
Публикуваме го.
Платежно
Фактура
Икономическа експертиза от вещо лице

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up