Сдружение „Справедливост“ стартира нова кампания „Да запазим вярата си!“. | Сдружение "Справедливост"

Сдружение „Справедливост“ стартира нова кампания „Да запазим вярата си!“.

Сдружение „Справедливост“ стартира нова кампания „Да запазим вярата си!“.

„Скръбта е граница за преминаване в любовта. Когато дойде до най-голямата скръб, човек е до границата на онази любов, към която душата се стреми“

В памет на Влади, Цвети и Ники, загинали на 05.05.2014 г. в автомобилна катастрофа край град Луковит, в памет на всички деца от град Плевен, които днес не са сред близките си, сдружение „Справедливост“ – www.spravedlivost.eu стартира своята нова кампания „Да запазим вярата си!“.

Решихме да започнем набиране на средства за ремонт и реставрация на храм „Света Троица“ в град Плевен. Избрахме не лекият път, свързан с организация, регламенти, контакти, срещи, раздели, комуникация, но даващ мощ и сила на възгледите ни и обединяващ много хора около една идея „Да запазим вярата си!“.

Вярвам, че нашата скраб, на родителите, загубили децата си е тази, която преминава в любов и желание да се помогне, която увлича след себе си безброй последователи и човешка подкрепа в неизмерими граници. Искаме да се запази вярата, защото тя е наш първи и последен пристан, защото ако все още съществуваме и намираме някакъв смисъл да продължим, то е заради вярата…

Православието ни учи на любов и съзидателност. Всеки от нас разбира по своему това, но съм убедена, че всички българи са единни в едно- вярата трябва да бъде запазена. Затова и ние днес, в навечерието на празниците, които  се оказват най- тежкото изпитание за нас родителите, защото децата ни ги няма, ви призоваваме: Да запазим вярата си! Нека с общи усилия да помогнем! Нека обновлението на православния храм „Света Троица“ – www.svetatroitsa.com в родният ни град Плевен да се случи с общите ни усилия сега. Набирането на средства за построяването на храма е продължило двадесет години – нека не позволим това да се случи отново. Ако не сторим това днес- утре няма да има кой да го направи! Нека децата ни да видят как ние родителите създаваме, градим и помагаме, за да създават, градят и помагат и те в утрешния ден!

Дори нашите деца да не са сред нас, дори да няма кой да ни нарече „мамо“ и „татко“ ние си оставаме родители- тези, които са задължени да предадат завета и да  дадат пример!

Помогнете ни …

Да запазим вярата си, за да има справедливост!

Галя Горанова- www.galiagoranova.com

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up