Промени в НК - транспортни престъпления | Сдружение "Справедливост"

Промени в НК – транспортни престъпления

Промени в НК – транспортни престъпления

Законодателните промени, които искаме най-общо казано. За да не се създава ненужна дискусия относно това дали седнали зад волана неправоспособни индивиди или пили индивиди, причинявайки ПТП са действали умишлено или непредпазливо. За да не се стига до  ненужни, бавни и досадни спорове, счетохме, че най- важното е бързо и лесно да се стигне от точка А до точка Б. Дали си бил непредпазлив или умишлен е без значение, убиеш ли дете, нараниш ли човек – наказанията следва да са сходни. Друго ново – КОНФИСКАЦИЯ. В нашия НК има текст, който повелява, че не може да се конфискува чужда вещ. Накратко – ако караш БМВ – на баба, мама, тати или чичо, пил си, неправоспособен си – не може да ти се вземе колата, но може да ти се наложи глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева- това е ново. Може да ти се оцени колата по пазарни цени и от твоето имущество да ти се търсят тези средства – това е ново. В случай, че все пак автомобила е твой- КОНФИСКАЦИЯ!

 В СЛУЧАИТЕ НА ПОВТОРНОСТ– НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК: Пил и карал, шофирал без книжка, хванат, наказан и пак на пътя – ЛОШО. Няма милост. Стига пробационни мерки – ЗАТВОР И ТЕЖКА ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ.  Най- общо това са инициативите. Превенция преди да се е случило най – лошото и сурови наказания, когато си допуснал да се случи.

Не искаме законите да се приемат с мисълта, че това може да се случи на мен, мой близък и прочие и да се измислят вратички – не! Такъв подход е пагубен. Такива законотворци са вредни. Трябва да се помисли от нашата позиция. КАК ДА НАПРАВИМ ТАКА, че никога майки и бащи да не избират ковчези за децата си, да не пишат некролозите им, да не се колебаят какво да им приготвят за последният им път, да се стряскат от всяко позвъняване на телефона, да се радват, че такова няма през тежките и дълги нощи.

 ТОВА Е НЕДОПУСТИМО. ТОВА Е УЖАС! Борим се това да не се случва на никой!

cl.343_PROMENI.doc
cl.343b_PROMENI.doc
cl.343d_PROMENI.doc
cl.343g_PROMENI.doc
cl.343v_PROMENI.doc

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up