Посоката е правилна! | Сдружение "Справедливост"

Посоката е правилна!

Посоката е правилна!

                                    ПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА

 Помните  ли   инициативата за промени в Наказателния кодекс, касаещи транспортните престъпления, която се пое дни след като изгубихме децата си на пети май 2014 година край град Луковит?

Искахме подобно нещо да не се случва никога,  да се сложи край на нелепите „промоции“, наричани пробации, а за „непредпазливите убийци” на пътя закона да предвижда наказания все едно са убили преднамерено.

Това вече е факт.

Повечето от исканите промени са приети и обнародвани в Държавен вестник брой 74 от 26.09.2015г./промените в линка по-долу/.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=97604

 Искрено вярвам, че с изменението на закона в тази му част  ще се промени значително правораздаването и нетърпимостта към Хуриетовците.

Нужни са крайни мерки, за да се спре с убийствата на децата и този акт е само началото. За да се спре с екзекуциите по пътищата са необходими безмилостно отношение на държавата и обществото, нетърпимост, крайни мерки и жестоки санкции към всеки, дръзнал да пренебрегва правилата.  

Надявам се промените да продължат именно в тази посока и да се наложи разбирането за твърдост и непоколебимост и вярвам, че промените които вече са факт от 26.09.2015 г. са крачка в правилната посока.

Изказвам благодарност към Председателя на Народното събрание на Рeпублика България госпожа Цецка Цачева и към  всички народни представители, които удържаха на дадената дума.

 

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up