Покана | Сдружение "Справедливост"

Покана

Покана

На 19.06.2016 г. петдесет дни след Великден Храм „Света Троица” в град Плевен ще отбележи своя Храмов празник.

На Петдесетия ден от Господното възкресение Дух Свети слязъл над апостолите във вид на огнени езици и ги обдарил с благодатните дарове.

Празникът се нарича Петдесетница, защото това събитие е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница, който отбелязвали петдесет дни след Възкресение Господне. Руската православна Църква го нарича Ден на светата Троица

По традиция на празника от 09.00 часа ще се отслужи Света Литургия и ще се приготви курбан в двора на храма.

Църковното настоятелство при храма и Сдружение „Справедливост”- град Плевен Ви канят да се присъедините към празника.

В чест на Храмовият празник се роди първото издание на  „Летописна книга за Храма „Света Троица” с автор иконом Йордан Вълешков, служил в църквата от 1927 г. до смъртта си през 1985 година.

Книгата ще се продава в храма.

На празника ще се продават и тениски, дарени от добри хора, подпомагащи каузата.

ВСИЧКИ СРЕДСТВА набрани от продажбата на книгата и тениските ще бъдат преведени по сметка на Сдружение „Справедливост”- град Плевен във връзка с предприетата кауза за ремонт и реставрация на храма „ДА ЗАПАЗИМ ВЯРАТА СИ”.

За всички хора, които желаят да помогнат, но не са във възможност да присъстват на 19.06.2016 г. ще се приемат поръчки за книгата и тениските на и- мейла на сдружението: goranovagala@gmail.com както и на лични съобщения на страницата на сдружението във фейсбук.

Доставката ще се извършва чрез спедиторска фирма с наложен платеж.

Стойността на книгата е 10 лева.

Стойността на един брой тениска е 10 лева.

Повече информация за кампанията и номера на банковата сметка, можете да откриете на сайтовете на храма и сдружението: svetatroitsa.com  и spravedlivost.eu, както и на страниците във Фейсбук.

Благодарим, че ви има!

С общи усилия ДА ЗАПАЗИМ ВЯРАТА СИ!

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up