Нашата нова кауза - Да помогнем на Владимир Петров | Сдружение "Справедливост"

Нашата нова кауза – Да помогнем на Владимир Петров

През 2014 г. създадохме Сдружение „Справедливост”. Основната ни цел е да помагаме на хора, пострадали от пътнотранспортни произшествия /ПТП/. Решени сме да се борим  и за предотвратяване на войната по пътищата.Започваме нова кауза и вярваме, че ще ни подкрепите.

Преди дни разбрахме за съдбата на едно българско момче. Родителите му  ни разказаха за напълно променения му живот преди три години, за изгубените надежди, за страха от смъртта, за радостта от оцеляването, за надеждата, която ги крепи до момента.

Случилото се ни провокира да помогнем, защото е показателнто за това как една секунда може да промени живота, как поредица от събития могат да определят съдбата на децата ни. Чрез разказа за това, чрез предприемането на нова кампания желаем младежите, които сега сядат зад волана или вече шофират да разберат, че могат да попаднат в същото състояние. Обръщаме се и към „запознатите” със случая, които биха могли да са настроени скептично и с обвинителен уклон: Приятели, дори да са налице допуснати грешки от този млад човек, той  заслужава шанс. Нека не се превръщаме в негови съдници, а в помощници. Нека по- младите да разберат, че акта на милосърдие прави хората по- човечни.

Считаме този случай за емблематичен. От една страна можем да помогнем на млад човек, изпаднал в беда, а от друга неговата съдба да послужи за пример какви могат да бъдат последствията… Ще публикуваме със съгласието на родителите му негови снимки „преди” и „след” с надеждата виждайки ги всички да проумеят, че войната по пътищата трябва да престане незабавно и промяната трябва да започне от всички нас- промяна в манталитета, във възпитанието, във възприятията ни за случващото днес.

Владимир Галинов Петров е от град Плевен. Роден е на 15.10.1990 г.

На 14.04.2012 г. Владимир, шофирайки мотор претърпява катастрофа. Удря се в автомобил. Сблъсъкът е страшен. Владимир  получава тежка мозъчна контузия. Приблизително три месеца е в кома. След събуждането му се установява, че той не може да се движи и да говори. Владимир  вече не е същия човек, но е оцелял макар, че шансовете му са били малки. След множество операции, след много грижи в момента Владимир е в по- добро състояние, но е на инвалиден стол- неподвижен. Той е единственото дете на своите родители, чийто живот също се променя завинаги след инцидента.  Близките са решени да продължат борбата за оцеляването и пълното възстановяване на детето си.

Владимир не е загубил жаждата за живот вече три години.

Пълното възстановяване на Владимир е възможно. Нужна е ежедневна, продължителна рехабилитация. За Владимир има шанс да проходи отново, да говори отново, да се радва отново, да изживее пълноценно живота си. Той се нуждае от помощ. Лечение извън границите на България е непосилно за родителите му. В момента се проучват различни възможности за продължаване на рехабилитацията, както в нашата страна, така и в чужбина. По първоначални данни са необходими 6 500 евро.

Нашето сдружение застава зад тази нова кауза – СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ВЛАДИМИР.

Приятели, нека подарим шанс на този млад човек! Нека с наша помощ той да продължи живота си и да има бъдеще!

Сдружение „Справедливост” ще е гарант, че всеки дарен лев ще бъде похарчен за лечението на Владимир.

Парите ще се събират по банкова сметки на сдружението в лева, разкрита именно във връзка с новата ни кауза.  Парите ще бъдат преведени на избраното лечебно заведение и/или рехабилитационен център. Ще отчитаме всички набрани средства и имената на дарителите в нашия сайт, а при желание за анонимност данни няма да бъдат оповестявани.

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА:
IBAN: BG92UNCR70001522200499
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на дарителската сметка: Сдружение „Справедливост”