На 13 юни 2015 год.в град Плевен ще се състои официалното кръщаване на "Розата на Цвети" | Сдружение "Справедливост"

На 13 юни 2015 год.в град Плевен ще се състои официалното кръщаване на „Розата на Цвети“

На 13 юни от 15.30 часа в Актовата зала на община Плевен,  розата на Цвети ще получи официално името „Цветелина Романтика“. Подобно събитие се случва за пръв път на територията на страната ни.

Домакин на събитието ще бъде кмета на Община Плевен– професор Стойков,  с  участието на председателя на Народното събрание госпожа Цецка Цачева, Областния управител на област Плевен госпожа Ралица Добрева, председателят на общинския съвет на община Плевен господин Дарин Ангелов, много гости и приятели.

Името на розата „Цветелина Романтика“  е подарък от световния производител на рози Мейланд Франция.

Цветелина е една от загиналите три 20-годишни студенти в ПТП на 05.05.2014 г. до Луковит- Цветелина Таслакова, Владислав Горанов и Николай Менков. Убиецът на младежите, които са пътували към гр. София за изпит по конституционно право е  30-годишния Хуриет Сюлейманов, който никога не е притежавал свидетелство за правоуправление, осъждан е 12 пъти, лежал е в затвора и има над 90 криминални заявителски материала. Към момента убиецът на децата не е осъден за това си престъпление.

Розата на Цвети „Цветелина Романтика“ стана символ на любовта. Розата на Цвети се превърна в знак за останалите живи деца, че те имат шанс да променят  живота, да продължат по нов път, че справедливост ще има, че следва да се живее с чест и достойнство.

На 02.12.2014 г. в гр. Плевен в памет на загиналите деца бяха засадени първите 100  рози „Цветелина Романтика“,  а мястото беше наречено „Алеята на Цвети”

Хиляди прекрасни Цветелинки бяха засадени в много градини на територията на цялата страна.

Толкова сърца туптяха в очакване на момента на разпукване на цветовете й! Трепетите около растежа и раждането на уникалният малиново- червен цвят са завладяващи. Около цъфтежа на розата огромна положителна енергия завладя стотици хора.  Всички тръпнехме в очакване цветето да покаже своята красота, вярвайки, че това е знак…

Такава невероятна емоция! Всички вярват, че розите ще живеят десетилетия, напомняйки за любовта на Влади и Цвети.

От изпепеляващата мъка се роди надеждата, че за децата ни Владислав Горанов, Цветелина Таслакова и Николай Менков забрава няма да има.

Средства от продажбата на розата подпомагат пострадали в ПТП.