Моето търпение се изчерпва, а вашето? | Сдружение "Справедливост"

Моето търпение се изчерпва, а вашето?

Днес е ден на национален траур.
Днес е петдесетият ден от смъртта на моето дете-Влади, от смартта на Ники Менков.
Петдесети ден, в който Цвети се бори за живота си в реанимацията в гр. Плевен, а Иван се опитва да продължи живота си.
Всеки ден от 05.05.2014г. до днес за нас е ден на траур. Черни дни, които се опитвамЕ някак да преживеем.
Гледам телевизия, чета пубикации… Трагедии, ужас… Ден след ден.
Над нашата територия е надвиснал страшен облак. Всеки ден получаваме знаци, но не ги разчитаме.
Всеки ден умират деца, а ние втрещени не знаем какво да направим.
На 11.06.2014г. беше внесен Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Със законопроектът се слага край на прилагането на пробационни мерки за шофьорите седнали зад волана без да са правоспособни и употребили алкохол. Наказанията се увеличават.

Предложени са промени разумни, гарантиращи превенция и справедливост.
Законопроектът е разпределен на две комисии – Комисия по правните въпроси с председател ЧЕТИН ХЮСЕИН КАЗАК, която комисия е водеща и Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения с председател Камен Костов Костадинов.
Факт е, че от внасянето на 11.06.2014г. до днес са изминали едва 12 дни, но аз вярвам, че тези промени, гарантиращи запазване на живота на децата ни са приоритетни.
Този законопроект може да се превърне в закон след месец, за да започне ефективно да се прилага в съдебните зали.
Този интервал от време е достатъчен, за да се спазят необходимите технологични срокове.
Какво е месец? Период незначителен за някои…? Нека припомня, че само от 01.05.2014 г. до 05.05.2014 г. в пътно- транспортни произшествия са загинали 14 души, между които Влади и Ники. За пет дни- 14 души за изгубили живота си. За пет дни десетки семейства са почернени и изпепелени. Пет дни, един месец?! Много или малко?! Зависи от гледната точка. За мен месец е цял век. Моето търпение е изчерпано. Искам промените да се случат незабавно. Обществените очаквания са ясни- край на пробационните мерки, край на беззаконието, начало на справедливите наказания.
Вярвам, че до края на този месец ресорните комисии ще направят необходимото. Вярвам, че ръководството на Народното събрание ще намери време и начин да включи в програмата си за работа и разглеждане на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс със сигнатура 454-01-60, внесен на 11.06.2014 г.

Тогава Справедливост ще има за моето момче- Влади, за Ники, за Цвети, за Иван, за децата ни, за всички!
Моето търпение се изчерпва, а вашето?