Коледен благотворителен бал в подкрепа на храм храм „Света Троица” | Сдружение "Справедливост"

Коледен благотворителен бал в подкрепа на храм храм „Света Троица”

Коледен благотворителен бал в подкрепа на храм храм „Света Троица”

Коледен благотворителен бал в подкрепа на храм храм „Света Троица”

Православните храмове са символ на вярата, стълб на българщината, а тези, изградени в нашият град – частица от всеки от нас. Нашите предци са ги сътворили с много труд, любов и гордост и наше задължение е да ги запазим, и предадем завета на децата си. Родителски дълг е да покажем на поколенията след нас какво означава родолюбие и чест.
Храм „Света Троица” в гр. Плевен е един от трите на територията на града ни. Неговият градеж е започнал през далечната 1876г. и е продължил двадесет години. Построяването на храма се е случило единствено с дарения на хората. Днес храм „Света Троица” се нуждае от ремонт и реставрация.
На 19.12.2016г. от 18.30 часа в хотел „Балкан” ще се проведе благотворителен коктейл и търг на картини. Инициативата е организирана от хора на бизнеса и културата, хора предприемчиви, доказали своите възможности. Предметите на изкуството, които ще се продават благотворително на търга са дарение от изявени художници от нашия град, които с този жест, подпомагат каузата. На тържеството с благотворителна цел ще се продава и „Летописна книга за храм Света Троица” с автор иконом Йордан Вълешков.
Заповядайте!
Покани за участие на стойност 50 лева могат да се закупят от госпожа Румяна Живкова- телефон за контакти 0888 133 766.
Всички събрани средства ще бъдат внесени по разкритата дарителска сметка на Сдружение „Справедливост”- гр. Плевен във връзка с кампанията „Да запазим вярата си!” за ремонт и реставрация на храма.

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up