Кой всъщност е Хуриет Сюлейманов | Сдружение "Справедливост"

Кой всъщност е Хуриет Сюлейманов

Кой всъщност е Хуриет Сюлейманов

Кой всъщност е Хуриет Сюлейманов?
От онзи ден, когато се огласи новината, че убиецът на децата ни  е заловен преживяваме  странни емоции.

Хората ми се обаждат по телефона, срещат по улиците, пишат поздравления. Поздравяват ни за залавянето на убиеца. Честитят ни ареста на Хуриет. Защо?!

Защо тази новина предизвиква толкова емоции?! Отговорът е ясен: Защото се е случило нещо, което кара хората да повярват в справедливостта. Защото доброто все пак надделя над злото!

Помните ли? Справедливост ще има! Толкова хора повярваха, че това е възможно! И то стана възможно.

Нима  това толкова исконно желание за справедливост е така рядко срещано явление, че само залавянето на престъпник- убиец да предизвиква такава емоция?! Нима е възможно?! Преживяваме го всеки ден. Хората се радват и надеждата в доброто и справедливостта се връща… за малко, но се завръща. Сълзи от радост на фона на нещастието от разкъсващата загуба на най- близките, на чедата ни.

Няма да крия, че за нас  след еуфорията се зараждат много въпроси, които няма как да се отминат. Защото децата ни ги няма – убиха ги и ние  не можем  да  забравим?

Какво е правил Хуриет Сюлейманов в Давос, който е един от най- скъпите курортни градове в Швейцария? Как е стигнал до там? Как е успял да се издържа? От къде пари за документи, пребиваване, храна, път, рушвети?! От къде?!

Едни казват – имал канал за проститутки, други с наркотици се занимавал, намесва се депесето, десетки версии. Всъщност остава въпросът- от къде убиецът на децата ни, който няма завършен осми клас, който едва говори български, който е видимо със забавено развитие намери средства да плати и избяга от с. Сеслав, да плати и премине  през границите ни, да плати и пребивава на територията на Германия почти година и половина, да плати и стигне до Давос в Швейцария.

Къде е НАП, къде е полицията в Разград, къде сте „органи“? Нима нямате интерес от отговорите на въпросите ни:  Този човек с какво се е занимавал цял живот и от къде са парите му, при положение, че той няма легална дейност и работа?

Кажете ни кой е Хуриет? С проституция ли се е занимавал, оръжие ли е продавал, с атентати ли се е занимавал, наркотици ли е пласирал, избори ли е купувал, друга някаква много“важна“ работа ли е вършил…? Защото това не е случайно и никой не бива да се съмнява в това?

Помнете онази стара поговорка „Не винаги ще е така!“ Ами ако утре вие станете като нас? Ами ако някой политик или бабаит или двете заедно, защото на места се препокриват, покровителства убиеца на вашето дете или внуче?! Какво ще стане? Вдигнете ръцете си от Хуриет, ЗАЩОТО Хуриет е събирателен образ на такъв индивит, който не следва и не може да бъде търпян! Не покривайте очевидното! Не ни лансирайте нелепи версии, а си свършете работата и направете нужното, за да се пресече това безрасъдство и безобразие?

От къде са парите на Хуриет? Кой е той всъщност? Кой го покровителства? Защо се стигна до пети май 2014 г.? Защо умряха децата ни? Защо неговите роднини твърдят, че той няма да бъде екстрадиран от Германия? Защо? Защо? Защо?

Искаме отговори!

Искаме да разберем истината за убиецът на Влади, Цвети и Ники, за осакатения Иван! Искаме справедливостта да я има всеки ден!

Дали ще бъде екстрадиран?! Нима е възможно друго развитие?!

Вече всичко е възможно. Преживяхме какво ли не, но ако братския, германски съд постанови друго, защо тогава да сме част от общност, която не зачита нашето законодателство и нашите обществени нагласи?

Тогава ние не желаем да сме част от това статукво!

А за прошката… Днес прошка не даваме!

Но справедливост ЩЕ ИМА в това сме убедени!

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up