Има и свестни българи | Сдружение "Справедливост"

Има и свестни българи

Има и свестни българи

Хора, искам да Ви споделя две неща, които през последните три дни ми направиха страшно голямо и много позитивно впечатление и дано да го прочетат повече люде и да си размърдат мозъците и им се яви провидение:1. На 27 Юли 2014 година погребахме тялото на Цветелинка, а душата я изпратихме. Тъга, мъка и неописуеми тегоби за хората, които присъстваха и съпричастните други. Много приятели, хубави и свестни деца. След церемонията отидохме на гроба на нашият син Влади. Дойде момче, което не познавахме с Галя и каза, че иска да запали свещ защото на погребението му е бил някъде в чужбина. На тръгване момчето попита дали може да му остави на гроба една запалка, на която пишеше: „БЪЛГАРИЯ“ върху фона на Българското знаме. И думите му бяха: : „ЗАЩОТО ВЛАДИ Е ПАТРИОТ“.

2. Преди малко по новините на Nova TV казаха, че БЪЛГАРИНЪТ МИРОСЛАВ МАРИНОВ (ако помните десетокласника от Пловдив, който спечели участие в световната олимпиада по математика в Китай) е спечелил ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Момчето, което трябваше да събере около 2800лв. от дарения за да замине и да се разбере по света, че не всичко е китайско. В момента не слушам новините, а чувам само телевизора за едни баснословни суми около бюджет, НЗОК и шибаната банка на боклуците. Ресорното министерство не можа да осигури тия пари (джобни за великите депутати, които ми цитират Левски точно в този момент), така че Миро да замине без притеснения, със самочувствие и с хъса на победител. Но въпреки това явно това дете е един истински българин, какъвто познаваме от творбите на Хайтов, Йовков, Вазов и другите класици.
Замислете се господа, другари и всякакви индивиди по един или друг начин ориентирани. Дано да разберете какво искам да Ви кажа.

Ивайло Горанов
29.07.2014

© Сдружение "Справедливост" | WEB:Ивайло Тодоров Up